Sistem Yok

Sistem Yok

Hibernate Veri Getirme

Bu yazımızda sizlerle Hibernate notasyon tamınlamaları ile oluşturulmuş bir sınıf içi veritabanından veri nasıl alınır onu göstereceğiz. Bilgidiğimiz üzere Hibernate alt yapı Olarak JPA kullanmaktadır. Bu bizim JDBC ile yaptığımız işlemlerin birebir aynısının yapıldığını anlamızı sağlıyor.
Daha önceki yazılarımızda sql kod görüntülenmesini açarak nasıl bir sql cümleciği kurulduğunu görmüştük. Hibernate bizim için tanımladığımız notasyonlar doğrultusunda Sql cümlecikleri kurarak istediğimizi yerine getiriyor. Bu şekilde zamandan veya yapı bakımından daha iyi bir yol izlemiş oluyoruz.
FetchTye.LAZY olarak kullanımasını öneriyoruz. İlerleyen yazılarımızda hepsine detaylı olarak değineceğiz. Öncesinde notasyonlarımızın tanımlı olduğu sınıfımızı görelim.
Hibernate Notasyon Tanımlaması


Yukarda oluşturduğumuz sınıfımız üzerinde notasyonlarımızı tanımladık. Bu şekilde Sql ifadesinin bizim için yazılması üzere Hibernate'ye emir vermiş oluyoruz. Bizim yerimize hızlı bir şekilde üstesinden gelecektir. Detaylı notasyon tanımlamasını ilerleyen derslerimizde göstereceğiz. İfademizin örnek sql çıktısı aşağıdaki gibi olacaktır:
Hibernate Sql Çıktısı
Görüldüğü üzere Hibernate'nin tam olarak yapması gerekenlerin belirtildiği SQL sorgusu bu şekilde olacaktır.
İyi günler. Sağlıcakla kalın...

Yorum Gönder

0 Yorumlar