Merhaba Hibernate Basit XML Örneği adlı yazımızda örnek bir yapı ile basit bir kullanım örneğini göstermiştik. XML yapılandırması vs gibi çeşitli özelliklerin nasıl kullanıldığını, bir tabloya nasıl dönüştüğünü belirttik. Bu yazımızda Hibernate'in XML kullanılmadan yapılandırılmasını göstereceğim. Unutmayın! Bir programlama dilinin kullanımını yapısını siz belirlersiniz.

XML-less Hibernate configuration

Veritabanı bağlantı adresimiz, kullanıcı adı ve şifremizi karşılığı biçiminde gelen belirteçlere yazıyoruz. Bu şekilde Hibernate ilk bağlantı aşamamızı tamamlamış oluyoruz. Daha sonrasında ise girişlerin baştan oluşturulacağını veya oluşturulan bir tabloya sadece veri girişi mi yapacağımızı "create" ile belirtiyoruz. Biz burda Hibernatenin uygun bir tablo oluşturup Entity tanımlaması yaptığımız class'ımız üzerinden tablolama yapmasını sağlıyoruz. "SHOW_SQL" belirtecine boolean bir ifade vererek (True) terminal ekranımızda işlenen sql sorgusunu görmemizi sağlıyoruz.
LiveHibernateConnector() metodumuz ile de bağlantıyı açmamızı sağlıyoruz.

XML-less Hibernate configuration

Daha sonrasında bağlantımız için ne kadar bağlantı açılabileceğini max-min olarak belirtiyoruz. Aynı zamanda bağlantıların zaman aşımı sürelerini periyotlarını, istek sayısını belirtiyoruz. İlerleyen projelerimizde bunları ihtiyacımıza göre arttırıp azaltabilir veya belirli bir istek sayısına ulaştıktan sonra yetersiz kaldığımız durumlarda otomatik bağlantı sayısını açmasını sağlayacağız.
XML-less Hibernate configuration

Bir oturum nesnesi yaratarak bağlantımızı sağlayıp, aynı zamanda tekrardan başlatabilme metodunu oluşturup projemize dahil ediyoruz. Bu şekilde ihtiyacımızın olduğu durumlarda tekrardan tamamını yazmak yerine, metodumuzu kullanarak kendimize göre çalıştırabiliriz. Hazırlamış olduğumuz bağlantı class'ını paket veya sınıfa dahil ederek kullanabiliriz. İlerleyen projelerimizde düzenli kullanımını, yapı tasarımını ayrıntılı bir şekilde işleyeceğiz.
Sağlıcakla kalın...