Sistem Yok

Sistem Yok

MX Linux Nedir?

MX Linux
Merhaba. Bu yazımda sizlere benimde severek kullandığım bir linux dağııtımını göstereceğim. Özellikle linux sıralama listelerinde en üst kısımda yer edinen bu linux dağıtımı stabilite ve kararlılıkla öne çıkmaktadır.

Düşük kaynak tüketimi ayrıca benim gibi geliştiriciler için herhangi bir sorun çıkarmadan bir eksiklik vs gibi durumlar olmadan işlemlerimizi yapmamızı sağlayan bir linux dağıtımıdır. Benim bilgisayarımda kullandığım bu linux dağıtımının sistem kaynak tüketimi aşağıdaki gibidir.

MX Linux Htop
Resimde gösterdiğim gibi iyi derece bir ram kullanımı söz konusu. Özellikle diğer dağıtımlara göre kullandığım programlar için (Android Studio-PHP Storm) ram kullanımı gayet iyi düzeyde. Android ile ilgilenirken AVD açıldığında sistemin ne kadar zorlandığını hepimiz biliriz. Bu dağıtımı kullandığım zamanlar içerisinde böylesine bir kasma veya donma gibi herhangi bir olayla karşılaşmadım.

MX Linux Inxi
Debian tabanlı dağıtım olmasının ayrıcalıklarını beraberinde getiriyor. Bir çok linux dağıtımında yaşadığım grafiksel problemleri bu dağıtım ile aşmış bulunmaktayım. Otomatik tanımlamalar ile sisteminizdeki donanımları hızlı bir şekilde tarayıp gerekli ayarlamaları kendisi sizin yerinize yapmaktadır. Özellikle Nvidia ekran kartlarını kullanan kullanıcılar için özel hazırlanmış tanımlama ve uygun driver yükleme programı bulunmaktadır.
MX Linux Driver
Görüldüğü üzere ekran kartlarında genel driverleri uyumsuzlukları gidermek için özel yazılımları bulunmakdatır.

   
MX Linux File Manager




Özellikle sistemin heryerini değiştirebilmemiz için normal olarak manuel ayarlamalar yapmak zorundayız. Fakat dağıtımın beraberinde getirdiği uygulamalar sayesinde bunu kolayca yapabilmekteyiz.

MX Linux Tools

Kendine has programları barındıran bu linux dağıtımını kurup kullanmak çok kolay ve zevk verici. Yazımın altında kullanmış olduğum tema ve icon paketlerini sizlere vereceğim bu şekilde kendinize özel has bir temaya sahip dağıtımınızı özelleştirebilirsiniz. Iyi günler...

Icon: Honor Orange
Themes: Ant Dracula
Distro: MX Linux 

Yorum Gönder

0 Yorumlar