Sistem Yok

Sistem Yok

Nedir Bu Lubuntu?

Lubuntu


Linux dünyasına adım atmış kimseler tarafından adının duyulduğu bir dağıtımı ele alacağız.
Lubuntu LXDE masaüstü ortamı ile birlikte gelen bir Ubuntu dağıtımıdır. Düşük sistemli cihazlarda notebook, laptop gibi cihazlarınızda kullanabileceğiniz hızlı bir dağıtımdır. Geliştirici ekibinin güzel işler çıkarabildiği açıkca ortada. Şuan iyi bir sisteme sahip olduğum halde benimde Arch Linux dan sonra severek kullandığım bir dağıtımdır. Tavsiye ederim :)
Eski bir cihaza sahip iseniz kesinlikle kullanmanız gereken bir dağıtım. Biliyoruz ki Windows beraberinde getirdiği zımbırtılar ile sistemi yormaktan öte yol katedemiyor. Gelişim aşamasında olan bir insanın bağımlılıklardan kurtulması gerekmektedir. Böyle düşünüyorum diye Windows sevicileri tarafıdan komünist olarak ilan edilebilirim:)

Lubuntu Desktop


 Eee ama öyle yani birşey yapamıyorum fazla yoruyor bilgisayarımı. Arkadaşlar şunu bilmemiz lazım eğer bir iş ile uğraşıyorsak armut'un pişip ağzımıza düşmesini beklememeliyiz. Beraberinde gelen sorunlar için çözümler üretmeliyiz.
Sistemin başlıca en düşük istediği sistem özellikleri şöyledir.
  • Minimun Pentium II veya Celeron İşlemci
  • 128MB RAM
  • 2GB Disk alanı
 Gerekli minimum sistem özellikleri bu şekildedir. Kullanımı ve kurulumu basit bir o kadar da performanslı bir dağıtımdır. Sade tasarım ve şıklık istiyorsanız tam size göre bir dağıtımdır diyebilirim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar