Android SDK(API Sürümleri)


Bu yazımızda android programlama üzerinde uğraşanların sıkça kullandığı Android SDK API sürümleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Öncelikle Android mobil platformda en çok tercih edilen Google tarafından destek sağlanan bir işletim sistemidir. Günümüzde birçok özelliği barındıran bu işletim sistemi mobil platform üzerinde sıkça kullanılmaktadır. Temel yapı olarak linux çekirdeği üzerine kurulu olmasına karşın, uygulamalar bakımından java ve türevleri kullanılmaktadır.
Android studio ile uygulamalar geliştirebilir. Google Play gibi uygulama sevislerine cüzi bir ücret karşılığında yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.
Sürekli güncellenen android sürümleri için farklı özelliklere ve kabileyete sahip birçok sdk yayınlanmıştır. Yazacağınız uygulama için ihtiyacınızı karşılayabilecek veya hangi android sürümlerinin destek verebileceğini belirleyebilirsiniz.

Android SDK(API Level)

Görselde görüldüğü üzere API Level numarası karşılığında hangi android sürümünün destek verdiği belirtilmiştir. Uygulamanız üzerinden Min-Max ile örneğin API-14 & API-23 arasında desteklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Kısacası Android 4.0.1 ile Android 6.0 sürümleri dahil geri kalan sürümlerde destek vermesini sağlayabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta kullanacağınız paketlerin sürümler ile uyumluluğu olacaktır. Bu hataya düşen birçok başlangıç düzeyindeki yazılımcıların uygulama hataları ile karşılaşması an meselesidir. Google Android üzerinde kullanıma sunduğu geliştiriciler formu üzerinden bilgi edinebilir, kullanacağınız paketler ile ilgili bilgiler alabilirsiniz.
Sağlıcakla kalın...