Sistem Yok

Sistem Yok

En Popüler Back-End Frameworkleri

Merhaba. Bu yazımda sizlere çeşitli uygulamalar geliştirmek amacıyla, güvenlik,performans,düzen konularında ustaca kullanılabilen popüler frameworkleri anlatacağım. Öncelikle framework yazılım geliştiricilerin kullanmış olduğu içerisinde çeşitli yapıların kütüphanelerin bulunduğu, sonrasında düzenleme yapılabilecek yapıların adıdır. Frameworkler üzerinde çeşitli veritabanları için oluşturulmuş kütüphaneler vs bulunmaktadır. Ayrıca MVC (Model-View-Controller) yapısı oluşturularak gelişmiş kod tasarımı ve temiz kod ilkesine uyarak geliştirme yapabileceğiniz ortamı hazırlamaktadır.

Laravel Php Framework

1-)Laravel
Yapısı gereğince temiz kod ilkesine uyarak çeşitli web uygulamaları geliştireceğiniz, OOP dizaynına uygun açık kaynak olan bir PHP Framework'üdür.
Kullanımının kolaylığı ile beraber çok temiz kod yazımı ile istediğiniz uygulamaları geliştirme imkanına sahiptir. Küçük uygulamalarda veya çeşitli kurumsal ölçekli büyük uygulamalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca Blade adı verilen tema motoru ile uygulamalarınızı kolay ve sade bir şekilde arayüzler oluşturabilirsiniz. Çeşitli yönlendirme mekanizması ile oluşturmuş olduğunuz uygulamalarınız üzerinde url ile ilgili birçok değişiklik yapabilirsiniz. İsteğiniz üzerine yazmış olduğunuz üçüncü parti sınıflarınızı ekleyebilir ayrıca Composer ile bağımlılıkları kontrol altına alıp sürüm kontrolü vs yapabilirsiniz.


Django Python Web Framework 

2-Django
Revaçta, sürekli gelişim halinde olan Python üzerinde çeşitli web uygulamaları geliştirebileceğiniz bir web frameworküdür. Python ile hazırlanmış ve BSD lisansı ile lisanslanan, Python ile yüksek seviyeli uygulamalar geliştirebileceğimiz bir frameworktür. Temel amacı karmaşık yapıda bulunan web uygulamaları için sade performanslı bir yapı haline bürünmesini amaçlamaktadır. Bunun yanısıra her projenize ait temel kayıt etme,silme,güncelleme vs işlemleri için hali hazırda içinde barındıran bir yönetim paneli ile gelmektedir (En sevdiğim özelliklerinden birisi). Karmaşık yapıdaki veritabanlarınızdan kurtulmanız için tavsiye ederiz. MVT(Model-View-Template) yapısını kullanmaktadır. Geliştirme aşamasında bu yapıya dikkat edilmelidir. Bu şekilde Model ve görünüm arasındaki etkileşimi kontrol eden bir yazılımı mevcuttur.

Ruby on Rails Web Framework

3-Ruby on Rails
Ruby on Rails adından da anlaşılacağı üzere Ruby ile yazılmış bir web frameworküdür. Web uygulamaları için ihtiyaç duyulabilecek bütün bileşenleri içinde barındırmakla beraber kolay yazımı ve okunabilirlik olarak büyük avantajlar sağlamaktadır. Yazılımcılar arasında gönüllerde yer edinmiş bir çatıdır. Aynı şekilde MVC(Model-View-Controller) yapısını kullanmaktadır. Php,Java vb diller ile hazırlanmış web uygulamaların aksine kolaylıkla bir uygulama geliştirebilirsiniz. Üzerinde bir çok makale yazılmış bu frameworkü tavsiye ediyoruz. :)

Express.Js Web Framework

4-Express

JavaScript geliştiricilerin adını mutlaka duyduğu Node.Js ile birlikte işlev gören bir web geliştirme çatısıdır. Tek sayfadan veya çoklu sayfa , hibrit uygulamalar için kısacası birçok yerde kullanabileceğiz yakışıklı bir Frameworktür. :)
JavaScript ekosisteminde kendine has bir yer alması benim açımdan olumlu sonuçlar vermektedir.

Spring Framework


5-Spring

Başlamadan önce kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Zor zamanlarımda yanımda olan sırdaşım,kardeşim gibi sevidiğim bir Frameworktür. Öncelikle Java ve .Net için hazırlanmış açık kaynak olan bir uygulama geliştirme çatısıdır. Çoğunlukla Java geliştiriciler tarafından kullanılmaktadır. Çeşitli kurumsal uygulamalar geliştirilmesinde olsun, yoğun yük altında çalıştırılabilme olsun, birçok kütüphane, içerisinde ekleme çıkarma yapabileceğimiz, sürümlerini kontrol altında tutabileceğimiz, çeşitli veritabanları ile kolay bir şekilde irtibata geçebileceğimiz ve en önemlisi ne olursa olsun kolaylıkla ayakta duran yıkılmayan üzerine ne kadar yazı yazsak da anlatamayacağımız kadar özelliği kullanımı olan apayrı bir dünya diyebiliriz. Söylediklerim sizlere abartılı gelmesin. Kime sorarsanız Java ve Spring için aynı kelimeleri vs kuracaktır. Eğer gerçekten yüksek meblalara varan ücretler almak istiyorsanız hiç durmadan bakın derim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar