Bozulan USB Disklerinizi Onarın

Merhaba bugün sizlere herhangi bir sebepten ötürü bozulmuş olan usb belleklerinizi nasıl onaracağınızı göstereceğiz.
Elektrik kesintileri veya yazma sırasında oluşan usb bellek hataları genel olarak kullanıcılar için sorun olmaktan öteye geçmiştir. Donanımsal bir sorun olmadığı müddetçe kendi usb belleğinizi kolay bir şekilde onara bileceksiniz.
Format esnasıda veya Kopyalama sırasında usb belleğinizi çıkarıp taktığınızda bilgisayarınızda sadece ses geliyor biçimlendirme işlemini dahi yapamıyorsanız, yüksek ihtimalle çip arızası meydana gelmiştir. Aşırı ısınma vb sorunlar neden olmuş olabilir.
Öncelikle ChipGenius adlı programı indirerek usb belleğimizin çip model-versiyonunu öğreneceğiz.
ChipGenius

Programı açtıktan sonra bilgisayarınıza başka bir usb bellek takmadan sorunlu olan belleğinizi takıyorsunuz. Size bunun gibi yazılar bulunan bir metin gösteriliyor. Usb belleğinizin  üretici firması, kullanılan çip marka, model, versiyon gibi bilgileri veriyor. Bize gerekli olan Controller Part-Number da yazan model bilgisi.
 CBM2199A
 CBM2199A ChipsBank

 CBM2199A benim kendi usb belleğim üzerinde bulunan çip modelidir. Google aracılığıyla arattığımızda üretici firma tarafından verilen programcıklar mevcut.
Benim belleğim için  ChipsBank adlı firmanın sağlamış olduğu UMPTool,APTool adında programlar mevcut. Dikkat etmeniz gereken kısım programları indirirken özellikler bölümünden kendi usb belleğinizin çip versiyonununda desteklenmesidir.
APTool ChipsBank
Programı indirip açıyoruz. Daha öncesinde üzerinde çalışılacak usb belleğinizin bilgisayar ile bağlantısı olmaması gerekmektedir. Programı açıp usb belleğimizi bilgisayarımıza taktığımızda uygun slotda usb belleğiniz belirecektir. CBM2199A benim usb belleğimin çip modeliydi bundan dolayı mavi renkte görünmekte. Üst kısımda değerlere karşılık renk modelleri verilmiştir.
Daha sonrasında Sağ tarafta bulunan All Start yazılı butona basarak arkamıza yaslanıyoruz. Size tavsiyem gezmeniz olacaktır. Çünki bayağı uzun sürmekte benim işleminde 5 saat 43 dk sürdü.
Daha sonrasında işlem bittiğinde usb belleğiniz tekrardan eskisi gibi kullanıma açılacaktır.
Merak ettiğiniz veya takıldığınız noktalar için lütfen yorum kısmını kullanınız. İyi günler.